Startsein nieuw- en verbouw winkelcentrum Koningshoek Maassluis. We vieren dat dit geweldige moment gekomen is! @VanMierloBouw@WereldhaveNV

IMG-20170310-WA0000AD 10-03-17

 

image2

image1

image4

feb 082017
 

De vernieuwing en renovatie van de Nationale Bank van België is in volle gang….

 

 

Palazzo Porte impressie straat dag

Op deze bijzondere plek met een on-Nederlands hoogteverschil van zo’n 6 meter, tussen het groen van de Specerijenvallei en het Willem Alexanderpark woon je heerlijk in één van de ruime geschakelde stadsvilla’s.

Een feestelijk levendig geheel met een stedelijke kant en een informele kant. Aan de Valeriaanweg heeft ieder huis een kleine veranda waar je kunt ontbijten in de ochtendzon, koffiedrinken met de buren in de schommelstoel, je welkom voelt in een prettige groene entree.

Palazzo Porte impessie park

Palazzo Porte impressie straat avond

Gebouwd in smaakvolle donkere baksteen met witte accenten rondom de ramen en witte accenten die de hoeken en hoogte benadrukken.

De straatzijde heeft een verticaal karakter, hoeken zijn alzijdig georiënteerd. Die alzijdigheid wordt benadrukt door metselwerk, ramen en hoekramen. De hoogtes markeren de straat en fungeren als oriëntatiepunt.

Palazzo Porte vogelvlucht

Aan de Specerijenvallei openen de woningen zich naar het park. Deze zijde heeft de horizontaliteit van Frank Lloyd Wrights Falling Water. Het terrassenspel van het park is ook in de woningen terug te zien. De ruime keuzemogelijkheden van de nieuwe bewoners versterken de terrassenwerking. Er ontstaat een levendig spel van verschillende woontypes en een verspringende rooilijn. Vanuit het park en de speelplaats rennen de kinderen hun tuin in. De tuinzijde heeft net als de voorzijde een aantrekkelijke en herkenbare entree.

http://www.vanwanrooij.nl/utrecht-palazzo-porte/

Hoge Weide kaart kl

Situatie BG _ Layout

Palazzo Porte impressie straat dag

 

Vorige week is met speciaal vervoer de nieuwe kap voor het atrium van de Nationale Bank van België naar de locatie gebracht. De transparante en lichte constructie is in onderdelen ‘s nachts vervoerd en geplaatst.

Samen met Ney & partners won Dok architecten de prijsvraag voor de renovatie en vernieuwing van de overkapping en gevel van de Nationale Bank van België in Brussel (Marcel van Goethem, 1954).

Eén van de meest opvallende elementen is de zeer ruime lokettenzaal van zo’n 200 meter lang en acht meter hoog: de ‘Hal van Goethem’. De overkapping van deze zaal is in de loop der jaren verouderd en vervuild geraakt. Door het weghalen en vernieuwen van de oude kapconstructie, de gevels goed schoon te maken en een nieuwe kap te maken ter hoogte van de vierde verdieping ontstaat er met respect voor de historie een fris en licht atrium. De structuur bestaat uit evenwijdige stalen lamellen in een golvend patroon, met een invulling van gebogen warmtewerend glas. De nieuwe glazen kap valt onder de dakrand, is niet zichtbaar vanaf de straat en het weidse uitzicht op de vijfde verdieping blijft volledig vrij.

P1070046 copy

NBB6

NBB4

NBB3

 

Image

oude doorsnede

 

Image

nieuwe doorsnede

 

Image

oude kap

NBB-schets-22

nieuwe transparante lichte overkapping

 

 

Liesbeth presenteerde het definitief ontwerp van de nieuwe bioscoop en parkeergarage op het Katwolderplein aan de gemeenteraad. Dit mooie artikel verscheen daarna in ‘de Peperbus’, weekkrant van Zwolle. Met de in BIM getekende ontwerpen wordt een start gemaakt met de ontwikkeling van het Katwolderplein en de verbinding met de binnenstad.

 

 

 

De bouw van Leidsche Rijn Centrum is al in volle gang. De situatie middenin toont onze bouwblokken in de verschillende fases. Vlak voor de jaarwisseling is door onze opdrachtgever LRCbv de bouwaanvraag voor de tweede fase van Leidsche Rijn Centrum in Utrecht ingediend.

Samen met een aantal gerenommeerde architectenbureaus ontwerpt Dok architecten dit levendig stadshart met een kwalitatief hoogwaardig woon- en winkelaanbod, uiteenlopende horeca, culturele voorzieningen, sfeervolle architectuur en een optimale bereikbaarheid.

Dok architecten ontwerpt ook in fase twee meerdere gebouwen. Het gebouw langs de Londonstraat loopt op vanaf het Brusselplein en markeert het begin van de arcade aan de Parijsboulevard.  Een aantal kleinere panden geven een intiemere sfeer aan het Brusselplein. Naar verwachting is Leidsche Rijn Centrum eind 2017 gereed.

Van Schets naar BIM naar Bouw

Meer informatie:

http://www.leidscherijncentrum.nl

https://www.facebook.com/leidscherijncentrum

 

jan 202015
 

Met een goed gevoel blikken wij terug op 2014. In een veranderende en woelige markt hebben wij 5 belangrijke projecten opgeleverd, projecten van bijzondere kwaliteit. Het nieuwe Stadskwartier in Nieuwegein, een Country Estate, 3 luxe woontorens ‘De Amazones’ in Den Bosch, winkelcentrum Koningshoek 1e & 2e fase en de transformatie van een jaren 70 kantoor naar het Huis van de Wijk in Deventer.

Daarnaast zijn wij trots op 8 ingediende bouwaanvragen:

  • Winkelcentrum Koningshoek in Maassluis, 3e fase
  • De nieuwe bioscoop van Zwolle
  • De bijzondere parkeergarage van Zwolle
  • Woonhuis Jordaan Amsterdam
  • 2 woongebouwen aan de Wilhelminawerf Utrecht
  • Woonomgeving ‘de Clarissenhof’ in Tilburg
  • Woonhuis in Vinkeveen
  • Leidsche Rijn Centrum plan in Utrecht, 2e fase

De komende weken diepen wij deze projecten uit in afzonderlijke blogs.

Al onze nieuwe projecten voeren wij uit in BIM [Archicad]. Onze ervaring met Archicad groeit snel door het enthousiast delen van onze nieuwe kennis, binnen en buiten Dok. Ook 2015 ziet er heel goed uit. Wij werken aan uiteenlopende projecten, krijgen veel mooie kansen en hebben een actieve rol in vernieuwing en ontwikkeling.

 

Met veel plezier en trots wordt er gewerkt aan het Kindcentrum en het Huis van de Wijk in Rivierenwijk Deventer.

Van Schets naar Bim naar Bouw!

De bouw van het Kindcentrum is live te volgen:

http://deventer.webcam.nl/rivierenwijk/

http://www.klaassen.com/action/news/item/340/bouw-kindcentrum-deventer-start-maart-2014.html

Het Huis van de Wijk:

 

 

In de talrijke schetsen van Liesbeth zien we de zoektocht naar bijzondere bogen, waarin het klassieke en eigentijdse verenigd zijn, voor De Clarissenhof in Tilburg.

Het bezoek aan een aantal Groninger Kerken werkt inspirerend:  http://bit.ly/1gg3141

 

 

 

 

 

 

 

In de heerlijke lentezon is gisteren het bereiken van het hoogste punt van De Amazones in Den Bosch gevierd.

Het hoogste punt van drie elegante woontorens met luxe koop- en huurappartementen die prachtig uitzicht bieden over de binnenstad, het water ‘de IJzeren Vrouw’ en het Prins Hendrikpark.

Wij feliciteren de gemeente Den Bosch, van Wanrooij Projectontwikkeling, Vesteda Project Development, Hendriks Bouwbedrijf, de kopers en huurders.

Van Schets naar BIM naar Bouw