Palazzo Porte impressie straat dag

Op deze bijzondere plek met een on-Nederlands hoogteverschil van zo’n 6 meter, tussen het groen van de Specerijenvallei en het Willem Alexanderpark woon je heerlijk in één van de ruime geschakelde stadsvilla’s.

Een feestelijk levendig geheel met een stedelijke kant en een informele kant. Aan de Valeriaanweg heeft ieder huis een kleine veranda waar je kunt ontbijten in de ochtendzon, koffiedrinken met de buren in de schommelstoel, je welkom voelt in een prettige groene entree.

Palazzo Porte impessie park

Palazzo Porte impressie straat avond

Gebouwd in smaakvolle donkere baksteen met witte accenten rondom de ramen en witte accenten die de hoeken en hoogte benadrukken.

De straatzijde heeft een verticaal karakter, hoeken zijn alzijdig georiënteerd. Die alzijdigheid wordt benadrukt door metselwerk, ramen en hoekramen. De hoogtes markeren de straat en fungeren als oriëntatiepunt.

Palazzo Porte vogelvlucht

Aan de Specerijenvallei openen de woningen zich naar het park. Deze zijde heeft de horizontaliteit van Frank Lloyd Wrights Falling Water. Het terrassenspel van het park is ook in de woningen terug te zien. De ruime keuzemogelijkheden van de nieuwe bewoners versterken de terrassenwerking. Er ontstaat een levendig spel van verschillende woontypes en een verspringende rooilijn. Vanuit het park en de speelplaats rennen de kinderen hun tuin in. De tuinzijde heeft net als de voorzijde een aantrekkelijke en herkenbare entree.

http://www.vanwanrooij.nl/utrecht-palazzo-porte/

Hoge Weide kaart kl

Situatie BG _ Layout

Palazzo Porte impressie straat dag

Sorry, the comment form is closed at this time.