dec 062013
 

Stage bij Dok, met de neus in de boter!
Dok gaat naar Oman, wij stagiaires gaan mee.

De groep stagiaires die ons nu versterken, hebben meegedaan met een intensieve Archicad BIM cursus, worden betrokken in alle fases van het ontwerpproces, krijgen verantwoordelijkheid en gaan mee naar Oman.
Hieronder een interview van Dok met de stagiaires:

> – Hoe bevalt de stage?
De stage bevalt goed. Je krijgt een duidelijke indruk over hoe het er in de praktijk aan toe gaat in een fijne werkomgeving.
> – Wat vind je opmerkelijk.
Het opmerkelijke vind ik hoeveel verschillende dingen er komen kijken bij een project. In tegenstelling tot de studie, waar je vaak je projecten meer afbakent op een paar verschillende onderwerpen.
> – Hoe is deze stage in vergelijking met medestudenten?
Het verschil is groot tussen medestudenten en de plek waar zij stage lopen. Het is duidelijk hoe verschillend het is bij andere architectenbureau`s. ieder werkt weer op zijn eigen manier. Bij Dok architecten ben je met je stage betrokken bij alle onderwerpen die met een project te maken hebben. Bij veel andere bureau`s krijg je werkzaamheden die vaak op 1 of 2 onderwerpen zijn gefocust.
> – Wat leer je zoal?
Bij dok architecten leer je van alle disciplines wat. Maatschappelijk en stedenbouwkundig, Architectonisch en technisch. Hier leer je over dmv schetsen, maquette bouw en bouwkundig tekenen op de computer.
> – Wat mis je?
Wat ik persoonlijk mis, is wat meer technische diepgang. Met mijn specialisatie Bouwtechniek ben ik op school voornamelijk hierop gefocust. Ik zou mijn kennis hierin graag willen vergroten door meer met de technische aspecten van een project bezig te zijn.
> – Hoe is de sfeer?
De sfeer bij dok architecten is perfect. Ze behandelen stagiaires als vaste medewerkers, waardoor je je ook echt onderdeel voelt van het team.
De sfeer is helemaal niet zo stijf en zakelijk als je snel zou verwachten op een architecten bureau. Iedereen helpt elkaar, lacht met elkaar en af en toe een grapje kan geen kwaad. De verhouding tussen lol hebben in je werk en het leveren van goede producten zijn in balans.
> – Hoe ben je bij Dok terechtgekomen?
Ik ben gaan googlen naar de beste architecten bureaus in Amsterdam. Hier zijn meerdere lijsten van te vinden en kwam daar dok architecten tegen. Na me wat verder te verdiepen en rond te vraag op mijn studie kwam ik er achter dat dok Architecten als een hoog gewaardeerde stageplek wordt gezien.
> – En alles wat je nog kwijt wilt……..
Bedankt voor deze zeer leerzame periode en het warme ontvangst in het Dok-team!

  •  6 december 2013
  •  Posted by DokMT at 10:38
  •   Reacties uitgeschakeld voor SuperStage
  •   Algemeen
  •  

Sorry, the comment form is closed at this time.