Scheepvaartmuseum ©Arjen Schmitz

Het scheepvaartmuseum heeft de FIABCI Prix d’excellence gewonnen in de categorie Public  Infrastructure / Amenitie.

Uit het juryrapport;

” Het Amsterdamse Scheepvaartmuseum is sinds 1973 gevestigd in ’s Lands Zeemagazijn, een kloek classicistisch gebouw uit de Gouden Eeuw. Bij de restauratie (2007-2011) is het gebouw niet alleen klimaattechnisch geheel vernieuwd, ook zijn latere toevoegingen en vloeren verwijderd zodat er grotere tentoonstellingszalen, publieke ruimtes, ontvangstzalen, een restaurant en een bibliotheek zijn gecreëerd. Hoogtepunt van de renovatie is de overkapping van de binnenplaats met een glazen kap, geïnspireerd op de kompaslijnen op oude zeekaarten. De gewaagde combinatie van een high-tech toevoeging aan een historisch gebouw is volledig in harmonie. ”

De 12 prijswinnende Nederlandse projecten kunnen meedingen naar de internationale FIABCI Prix d’Excellence, die sinds 1992 jaarlijks wordt uitgereikt tijdens het World Congress van FIABCI. In mei 2013 zal het “Oversight Panel”, de internationale jury onder voorzitterschap van  Lászlō Gőnczi, de internationale winnaars en eervolle vermeldingen in totaal 14 projectcategorieën bekendmaken in Taiwan.

De prijzen werden op 1 november uitgereikt in Sugarcity. Kijk op de website van Sugarcity voor een impressie en de overige prijswinnaars.

  •  5 november 2012
  •  Posted by DokMT at 13:31
  •   Reacties uitgeschakeld voor Het scheepvaartmuseum wint FIABCI Prix d’Excellence.
  •   Activiteiten, Algemeen, Prijzen

Sorry, the comment form is closed at this time.