De Noorderbegraafplaats in Amsterdam Noord is bouwkundig opgeleverd. De komende maanden wordt het gebouw ingericht, de installaties ingeregeld en de tuin aangelegd. Het gebouw is ontworpen door Herman Zeinstra en Gianni Cito met Vincka Struben als projectleider. De foto’s tijdens de oplevering zijn gemaakt door Hein Struben.

Uiteraard gaan we dit project nog uitgebreider publiceren, meer hierover in het najaar, maar voor nu alvast een vooruitblik…

  One Response to “Noorderbegraafplaats bouwkundig opgeleverd”

 1. De zeer fraaie aula in de vijver mist het fraaie uitzicht op de lengteas van de hoofdlaan van de Noorderbegraafplaats. Het projectiescherm zou naar boven moeten oprollen, tijdens de auladienst is er dan een fraai contemplatief uitzicht op de fraaie hoofdas met haar prachtige Querrcus robur Fastigiata bomen.

  Dit is mijn enige minpuntje.

  Voor het overige niets dan lof, naar mijn mening staatnu het mooiste crematorium van Nederland in Amsterdam Noord.

  Met hartelijke groet.

  Karel de Beurs
  Voormalig beheerder van de Noorderbegraafplaats en vanaf 1989 bezig geweest het crematorium onder aandacht te brengen bij het Stadsdeel Amsterdam Noord

Sorry, the comment form is closed at this time.