jun 272011
 

Wonen boven winkels betekent binnenstedelijke verdichting, biedt veiligheid en creëert de perfecte omgeving voor een dynamische levensstijl.

Afgelopen week hebben wij de vierde kaart uit een serie van negen verstuurd. Hierop staat de voorbouw van de Zaantoren in Zaandam centraal, een van onze mixed-use gebouwen.  Een ontwerp van Liesbeth van der Pol, dat wordt gerealiseerd door HSB Bouw, in opdracht van Kantoortoren Zaanstad VOF.  Naar verwachting zal het deze zomer opgeleverd worden.

De Zaantoren neemt een belangrijke positie in binnen het masterplan van Sjoerd Soeters voor het stadshart voor Zaanstad. Door voor de voet van de toren een dubbele winkellaag te maken met riante woningen daarboven, zal dit het centrum van het winkelgebied zijn.

Hier is het heerlijk wonen, in royale appartementen aan het water. Midden in de levendigheid van de binnenstad, met alle voorzieningen binnen handbereik en tegelijkertijd in alle privacy. De groen ingerichte daktuin vormt een oase van rust in de stedelijke omgeving.

Een dergelijke binnenstedelijke gemengde opgave vraagt om een brede inzet van alle partijen en belanghebbenden. De enorme kluwen van belangen, randvoorwaarden en infrastructuur geven je als architect vele aanleidingen om op zoek te gaan naar inventieve oplossingen.

Dat is hier in Zaandam prachtig te zien. Het is een bijzonder gebied aan het worden, dit nieuwe stadshart. De diversiteit aan meewerkende architecten toont een even grote variëteit aan ontwerpoplossingen. Alle op hun eigen manier gevat in de historische traditie van de streek. Zo toont de gevel van ons project zich als een vergaande transformatie van de ‘Zaanse huisjes’.

Sorry, the comment form is closed at this time.