jun 152011
 

Afgelopen week hebben wij een kaart van ons project Heinkenszand in Borsele verstuurd, een ontwerp van Ludo Grooteman. ‘Villa Venkel’ werd in 2010 gerealiseerd in opdracht van en gebouwd door de Walcherse Bouw Unie (Heijmans).

In een park langs de waterkant ligt de eerste van twee appartementengebouwen, geflankeerd door 21 grondgebonden en geschakelde woningen. Het vierlaagse gebouw bevat drie levensloopbestendige appartementen per woonlaag. De hoofdvorm is vierkant, maar de riante balkons vormen golvende rondingen op de hoeken, en maken het geheel sierlijk en vloeiend in belijning. Zo ontvouwen de plattegronden zich als een bloem. Alle appartementen hebben riante en lichte woonkamers op de hoek en uitzicht naar twee zijden, over Heinkenszand en het omringende polderlandschap.

Dok architecten heeft een grote expertise op het gebied van woningbouw. Van grote gebouwen in een stedelijke omgeving, tot vrijstaande woonhuizen in een landelijke setting. Het in samenspraak met de opdrachtgever maken van goede plattegronden, mooie buitenruimten, oriëntatie op zon en uitzicht en een bijzondere detaillering staan altijd voorop.

Het mogen scheppen van de kaders om goed te wonen is voor ons elke keer weer een bijzondere uitdaging. Een woning is immers zo belangrijk in een mensenleven. Het is een thuishaven, een plek om je veilig te voelen, om alleen te zijn of juist mensen te ontvangen. Bij jou thuis.

Wij zien graag dat mensen trots zijn op hun woning. Voor ons als ontwerpers is de oplevering dan ook altijd een spannend moment. Om een project waar we met veel zorg en aandacht aan gewerkt hebben los te laten, en te zien hoe de bewoners het zich ‘eigen’ maken. Hoe ze genieten van hun persoonlijke ruimte, binnen en buiten. Altijd zijn we weer blij verrast hoe snel dat gebeurt, en daar zijn wij dan weer trots op.

Sorry, the comment form is closed at this time.