jan 102010
 

castella zigzag 51
Dit is ‘m dan: de nieuwe Castellatoren. Het heeft even geduurd maar nu zit de vaart erin! En wat voor een toren: drie etages kantoorruimte en daarboven op 60 woningen. Sociaal, goedkoop en bijzonder.

De galerijen die alle woningen ontsluiten zijn het pronkstuk van het gebouw. Met aan de zijde van de Graafseweg een reliefgevel van grote ruiten in cassettes van verschillende dieptes.De diepe cassettes, een halve meter diep, hangen boven de Graafseweg en bevatten bankjes en stoelen. Voor een praatje met de buurman en de maandelijkse galerijborrel.
castella sociale galerij
Andere cassettes bieden net genoeg plek voor plantenpotten. En ter plekke van de ondiepe cassettes loopt de gevel strak langs de galerij.
De galerij, normaalgesproken louter toegang tot de woningentrees, is de woonkamer van het gebouw. De prefab vloerplaten bevatten antisliprelief in de vorm van vloerkleden en de muren naar de woningen zijn gekleurd in lichte en warme tinten.

De basis van de toren is uiterst rationeel. Een stramien van 7m50 dat geschikt is voor zowel de ondergrondse parkeerlagen, de kantoren als de woningen. De kantoren hebben een volledig open structuur en kunnen naar wens worden ingevuld in grote of kleinere ruimtes. De gevel van de kantoren is zeer verticaal. De toren staat als het ware op poten.
De woninggevel heeft een reliëf. Aan de zuidzijde met balkons en naar binnen liggende puien, aan de andere zijden vormen de gevelcassettes het reliëf.
0903-4-render12_gal_def
Tot zover de korte uitleg. De bouwaanvraag wordt bijna ingediend en vervolgens in volle vaart op naar start bouw. Patrick Colly doet bij ons veel van het tekenwerk en de constructie, installaties, bouwfysica en ramingen zijn in goede handen bij ABT.

Wordt vervolgd.

Sorry, the comment form is closed at this time.